IMPROVE maakt gebruik van de allernieuwste versie van de zeer bekende Diode laser, de MedioStar Next. Een laser die op dit moment wordt beoordeeld als meest effectief, veilig en betrouwbaar.

IPL vs. Laser

Het aanbod in licht- en lasertherapie is zeer groot en wisselend van resultaat. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen IPL en laser apparatuur. Beide methodes geven licht af welke wordt omgezet in warmte. Licht kan ingedeeld worden in verschillende golflengtes, dit maakt het verschil tussen de IPL en laser methode.

IPL maakt gebruik van een zeer brede golflengte, daardoor wordt er bij elke puls een groot oppervlak van de huid verwarmd. Bij het behandelen van haren komt niet alle warmte terecht in de haarfollikel, maar verspreid zich voor een deel over het omliggende weefsel. Dit kan betekenen dat bij definitief ontharen de dieper gelegen haarfollikels niet goed worden bereikt of onvoldoende warmte toegediend krijgen. Tevens is het overbodig meerdere golflengtes te gebruiken bij het behandelen van  haren, welke maar een golflengte nodig hebben om effectief te kunnen worden behandeld.

Een laser apparaat beschikt over een golflengte licht en werkt daardoor uitermate veilig en nauwkeurig. Er vindt gelijkmatige afgifte van licht plaats waardoor alle haarfollikels zeer effectief behandeld kunnen worden.

Daarnaast bevat deze Diode laser een vernieuwd koelingssysteem. De behandeling is minder pijnlijk doordat de temperatuur van de huid zo laag mogelijk blijft en oververhitting van de huid wordt voorkomen.