De oplossing voor het (tijdelijk) verminderen van kleurverschillen in de huid.

Afhankelijk van de ernst van de huidskleurverschillen kan gebruik gemaakt worden van verschillende soorten camouflageproducten. Binnen IMPROVE werken we met Dermacolor en Lycogel. Beide camouflageproducten hebben een groot scala aan kleuren.

Dermacolor; voor kleurverschillen die sterk afwijken van de oorspronkelijke huidskleur. Deze crème is te gebruiken voor het gehele lichaam, is watervast, hittebestendig en bestand tegen transpireren. Geschikt voor:

Pigmentvlek
Vitiligo
Wijnvlek
Litteken

Lycogel; geeft een natuurlijke dekking en is ook dagelijks te gebruiken als foundation. Deze crème geeft een betere dekking dan foundation, terwijl de poriën niet verstopt raken en de huid kan blijven ademen.Tevens bevat Lycogel huidherstellende ingrediënten, waardoor de crème ook zeer geschikt is na een intensieve behandeling bij de huidtherapeut.

Beide camouflage producten bieden een zeer hoge en goede bescherming tegen UV-licht.

In sommige gevallen valt camouflagetherapie onder verzekerde zorg. Informeer bij uw verzekering naar de mogelijkheden.

Camouflagetherapie bij IMPROVE

Tijdens het intake gesprek bepaalt de huidtherapeut de juiste kleur en welke camouflagecrème het beste past bij uw huidprobleem. Tevens voorzien wij u van adviezen over het gebruik van de camouflage crème. Wij geven tips over het aanbrengen van de crème voor een optimaal en langdurig effect.

Afhankelijk van de zorgverzekering wordt camouflage therapie (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is daarom raadzaam eerst bij uw huisarts of dermatoloog langs te gaan voor een doorverwijzing naar de huidtherapeut.

Maak een afspraak bij IMPROVE

Wilt u weten of camouflagetherapie een oplossing kan bieden voor uw huid? Maak dan een afspraak bij IMPROVE voor een vrijblijvende intake. Tijdens dit gesprek wordt u persoonlijk geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd over de behandelmogelijkheden.