IMPROVE maakt gebruik van de zeer betrouwbare Gentlelase pro laser, deze alexandrite laser bewijst al jaren zijn effectiviteit en betrouwbaarheid en is ook een van de veiligste lasers op het gebied van laserontharing. Naast deze laser maken wij ook gebruik van de Multiflex+, een IPL apparaat voor huidverbetering.

IPL en Laser

Het aanbod in licht- en lasertherapie is zeer groot en wisselend van resultaat. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen IPL en laser apparatuur. Beide methodes geven licht af welke wordt omgezet in warmte. Licht kan ingedeeld worden in verschillende golflengtes, dit maakt het verschil tussen de IPL en laser methode.

IPL maakt gebruik van een zeer brede golflengte licht, waardoor deze heel goed ingezet kan worden voor verschillende indicaties op het gebied van huidverbetering zoals rode vaatjes, pigmentatie, huidverjonging etc. Echter, wanneer IPL ingezet wordt voor het verwijderen van haren wordt er bij elke puls een groot oppervlak van de huid verwarmd, daardoor komt niet alle warmte terecht in de haarfollikel, maar verspreid de warmte zich voor een deel over het omliggende weefsel. Dit kan betekenen dat bij definitief ontharen de dieper gelegen haarfollikels niet goed worden bereikt of onvoldoende warmte toegediend krijgen. Tevens is het overbodig meerdere golflengtes te gebruiken bij het behandelen van haren, welke maar één golflengte nodig hebben om effectief te kunnen worden behandeld.

Een laser apparaat beschikt over één golflengte licht en werkt daardoor uitermate veilig en nauwkeurig. Er vindt gelijkmatige afgifte van licht plaats waardoor alle haarfollikels zeer effectief behandeld kunnen worden.

Daarnaast bevat deze alexandrite laser een vernieuwd koelingssysteem. De behandeling is minder pijnlijk doordat de temperatuur van de huid zo laag mogelijk blijft en oververhitting van de huid wordt voorkomen.