Littekens kunnen zich op verschillende manieren vertonen. De problemen die zich hierbij voordoen kunnen zeer wisselend van aard zijn, tevens kan een litteken esthetisch storend zijn.

Littekentherapie bij IMPROVE

Afhankelijk van het soort litteken en de klachten kunnen verschillende behandelmethodes worden ingezet. Soms worden meerdere behandelmethodes gecombineerd om het beste resultaat te verkrijgen.

  • Littekenmassage 
    Deze specifieke massage toegepast bij een litteken is voornamelijk bedoeld om verklevingen, verhardingen en bewegingsbeperkingen te verminderen dan wel op te heffen. Het litteken zal na meerdere behandelingen weer soepel aanvoelen. Tevens kunnen jeuk en pijn verminderen door het verbeteren van de doorbloeding in het gebied van het litteken.
  • Microneedling
    De microneedling behandeling is voornamelijk van toepassing als het litteken esthetisch storend is. De prikkeling van de naaldjes zorgt ervoor dat de stugge collageenvezels van het litteken worden los gemaakt van elkaar. Hierdoor zal de wondgenezing opnieuw worden geactiveerd en het litteken zal beter en mooier genezen. Het litteken wordt vlakker en gladder en zal minder zichtbaar zijn.
  • Littekentaping
    Door speciale tapetechnieken kunnen littekens, bloeduitstortingen en verhardingen in de huid behandeld worden. Door de liftende werking ontstaat meer ruimte in de huid en worden verklevingen en verhardingen los gemasseerd.

Maak een afspraak bij IMPROVE

Wilt u weten of littekentherapie een oplossing kan bieden voor uw huid? Maak dan een afspraak bij IMPROVE voor een vrijblijvende intake. Tijdens dit gesprek wordt u persoonlijk geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd over de behandelmogelijkheden.