Huidveroudering

Verslapping, lijnen en rimpels, vergroving van de huidstructuur

De huid is het grootste orgaan van de mens en is opgebouwd uit verschillende cellen. De huid beschermt het lichaam tegen uitdroging, infecties, onderkoeling en andere schadelijke invloeden van buitenaf. De conditie van de huid kan worden beïnvloed door verschillende factoren, zoals;

* Hoeveelheid blootstelling aan UV- straling
* Genetische factoren
* Medicatiegebruik
* Omgevingsinvloeden (bijv. verzorging van de huid)
* Het natuurlijke verouderingsproces.

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Allereerst wordt de bovenste huidlaag van de huid dunner. Daarnaast neemt de elasticiteit en stevigheid in de diepere lagen van de huid af. Er worden minder collageenvezels aangemaakt en deze collageenvezels zijn stugger van structuur. De huid wordt minder soepel en mede door een verlies van volume (vetcellen) treedt er rimpelvorming op. De cellen die een rol spelen bij de pigmentvorming worden actiever, waardoor er sneller pigmentvlekjes kunnen ontstaan. De talgproductie neemt daarentegen juist af, waardoor de huid vatbaarder is voor uitdroging. Als laatste vertraagt ook de celdeling van de huid. Dode huidcellen stapelen zich op en zorgen voor een grove huidstructuur met een vale en grauwe teint.

 

IMPROVE huidveroudering

Heeft u last van een veroudering van de huid of klachten die erop lijken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek en bespreek uw klachten met de huidtherapeut.

Zie bindweefselmassagepeelingen en productadvies‘  voor meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden.