Hidradenitis Suppurativa

Chronische ontsteking van haarzakjes in de huidplooien

Deze huidaandoening komt voornamelijk voor in de huidplooien zoals de liezen en de oksels. De huid vertoont roodheid, oppervlakkige en diepe ontstekingen (cystes / abcessen) en achtergebleven littekens.  Deze problemen kunnen veel pijn en schaamte met zich mee brengen.

De ontsteking ontstaat door verstopping van een haarzakje. Door onbekende oorzaak raakt een haarzakje verstopt met dode huidcellen. Het haarzakje bevat nu zowel dode als levende huidcellen, talg en bacteriën, waardoor een ontstekingsreactie plaatsvindt in het haarzakje. Normaal gesproken komt deze ontsteking naar de oppervlakte van de huid toe, waardoor er bijvoorbeeld een puistje zichtbaar wordt. Echter, bij Hidradenitis Suppurativa treedt de ontsteking dieper het omliggende weefsel in, waardoor meerdere ontstekingen kunnen samenvloeien en uiteindelijk zorgen voor littekenvorming.

IMPROVE Hidradenitis Suppurativa

Heeft u last van Hidradenitis Suppurativa of klachten die erop lijken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek en bespreek uw klachten met de huidtherapeut.

Zie lasertherapie‘  voor meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden.