Electrisch epileren wordt veelal toegepast indien lasertherapie niet  mogelijk is. Bijvoorbeeld bij het gebruik van bepaalde medicatie of wanneer de haren geen of te weinig pigment bevatten. De methode is dan ook met name geschikt voor ongewenste haargroei in het gelaat, waarbij lichte, witte, grijze of rode haren aanwezig zijn.
Tijdens het intake gesprek zullen de huid en haren worden onderzocht en zal worden bepaald of electrisch epileren een oplossing kan bieden voor uw ongewenste haargroei.

Electrisch epileren bij IMPROVE

Bij electrisch epileren wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje welke warmte afgeeft. Haar voor haar wordt het naaldje in de haarfollikel gebracht, waar de warmte het haarzakje vernietigt. Het haartje laat los en deze kan meteen verwijderd worden. Het is vooraf lastig te bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. De huidtherapeut vertelt u tijdens het intake gesprek alles over hetgeen u kunt verwachten van de behandeling.
Afhankelijk van de zorgverzekering wordt electrisch epileren voor het verwijderen van overbeharing in het gezicht (deels)vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Het is daarom raadzaam eerst bij uw huisarts of dermatoloog langs te gaan voor een doorverwijzing naar de huidtherapeut.

Maak een afspraak bij IMPROVE

Wilt u weten of electrische epilatie een oplossing kan bieden voor uw huid? Maak dan een afspraak bij IMPROVE voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt u persoonlijk geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd over de behandelmogelijkheden.