Hyperpigmentatie

Toename van pigment in de huid

Wanneer de huid vlekken vertoont die donkerder zijn dan de eigen huidskleur, is er sprake van een hyperpigmentatie. Een overmaat aan pigment kan gestimuleerd worden door zeer veel verschillende factoren: zonblootstelling, hormoonstoornissen, erfelijkheid en als reactie na een wond of ontsteking van de huid. Een zeer bekende vorm van een hyperpigmentatie bij vrouwen is melasma.

Melasma – zwangerschapsmasker; donkerbruine plekken op de huid

Deze hyperpigmentatie wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Zwangerschap, oraal anti-conceptie gebruik, erfelijkheid, gebruik van bepaalde cosmetica en blootstelling aan UV- licht zijn risicofactoren voor het ontstaan van deze donkerbruine plekken in de huid. De plekken komen voornamelijk voor op het voorhoofd, slapen en op de bovenlip. Tevens kunnen de donkerbruine plekken gepaard gaan met plekken waar juist geen pigment aanwezig is, waardoor de huid er vlekkerig uit komt te zien.

IMPROVE Hyperpigmentatie

Heeft u last van hyperpigmentaties of klachten die erop lijken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek en bespreek uw klachten met de huidtherapeut.

Zie ‘peeling, camouflagetherapie en productadvies‘  voor meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden.