Couperose

Verwijde bloedvaatjes in het gezicht

De rode zichtbare adertjes in het gezicht hebben verschillende benamingen: teleangiëctastieën, couperose, spinneavi, spider naevi of spinnetje. De vaatwand van een adertje is elastisch, zodat deze zich kan sluiten bij koude temperaturen en zich kan openen bij warme temperaturen om de warmte kwijt te kunnen. Door invloeden van buitenaf of door het ouder worden van de huid raakt deze elasticiteit verloren, waardoor het adertje open blijft staan en zichtbaar wordt onder het huidoppervlak. Deze adertjes worden als cosmetisch storend gezien, maar kennen geen medische noodzaak tot behandelen.

Voorkeursplaatsen voor het ontwikkelen van deze adertjes zijn de wangen en de neus. De volgende factoren kunnen het ontwikkelen of verergeren van gesprongen adertjes veroorzaken: erfelijkheid, overmatige blootstelling aan zonlicht, overmatig gebruik van sauna, veelvuldig gebruik van bepaalde medicatie en temperatuurwisselingen.

IMPROVE Couperose

Heeft u last van couperose  of klachten die erop lijken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis intakegesprek en bespreek uw klachten met de huidtherapeut.

Zie huidverbetering of electrocoagulatie‘  voor meer informatie over de verschillende behandelmogelijkheden.

Eén reactie

  1. Pingback: 2reproduce

Reacties zijn gesloten.