Er wordt vaak gesproken over definitief ontharen. Deze term is niet helemaal juist. Behandeling met de Gentlelase pro zorgt voor een haarvermindering van ca. 80%. Daarnaast kan het nodig zijn de behandeling ongeveer een keer per jaar te herhalen om het behaalde resultaat te behouden.

Laserontharing kan alleen toegepast worden bij haren die pigment bevatten. De methode is dus niet geschikt voor het verwijderen van blonde, witte, grijze en rode haren. Hiervoor is elektrische epilatie de juiste oplossing.

Zoals eerder genoemd geeft het laser apparaat een vaste golflengte licht af. Alleen het pigment in haren reageert op dit licht, dit betekent dat het pigment in de omliggende huid verder met rust wordt gelaten. Het pigment in de haar wordt verwarmd, waardoor een geleiding plaats vindt naar de haarfollikel en het haarzakje vervolgens kan worden vernietigd.

Elektrische epilatie

Elektrisch epileren wordt toegepast indien lasertherapie niet  mogelijk is i.v.m. bijvoorbeeld specifieke medicatie of wanneer de haren geen pigment bevatten. Bij elektrisch epileren wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje welke warmte afgeeft. Haar voor haar wordt het naaldje in de haarfollikel gebracht, waar de warmte het haarzakje vernietigt. Het haartje laat los en deze kan meteen verwijderd worden.  Het is vooraf erg lastig te bepalen hoeveel behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. De huidtherapeut vertelt u in het intake gesprek alles over hetgeen u kunt verwachten van de behandeling.

Aantal behandelingen

Haren kunnen zich in drie verschillende fases bevinden. Lasertherapie is alleen effectief in de eerste haargroei fase. Niet alle haren bevinden zich in deze fase op het moment van behandelen. Daarom is het van belang minimaal 6 á 8 behandelingen om de 6 tot 8 weken uit te voeren voor een haarreductie van ca. 80%

Verwijzing en vergoeding

Afhankelijk van de zorgverzekering wordt lasertherapie of elektrische epilatie voor het verwijderen van overbeharing in het gezicht (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De vergoedingen verschillen sterk en zijn afhankelijk van uw zorgverzekering en de indicatie. Raadpleeg uw zorgverzekeraar om na te gaan waar u recht op heeft. Het is raadzaam eerst bij uw huisarts of dermatoloog langs te gaan voor een doorverwijzing naar de huidtherapeut.

Maak een afspraak bij IMPROVE

Wilt u weten of laserontharen een oplossing kan bieden voor uw huid? Maak dan een afspraak bij IMPROVE voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt u persoonlijk geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd over de behandelmogelijkheden.