Lichttherapie (IPL) bij IMPROVE

IMPROVE maakt gebruik van de Ellipse Multiflex+. Een IPL apparaat dat heel breed inzetbaar is op het gebied van huidverbetering.

Huidverbetering

Lichtlasertherapie is ook zeer geschikt om oneffenheden in de huid te verminderen / verwijderen, zoals bijvoorbeeld gesprongen adertjes. Deze kunnen ervoor zorgen dat de huid er onrustig of ouder uit ziet.
Het licht geeft een bepaalde golflengte licht af aan de huid. Deze golflengte is zodanig afgesteld dat alleen de verkleuringen in de huid reageren op het licht en het gezonde weefsel met rust wordt gelaten.

Vaatafwijkingen:

Het licht dringt diep door in de huid en wordt opgenomen door de rode kleur van het bloedvaatje of de bruine kleur van het pigmentvlekje. De warmte zorgt ervoor dat een gesprongen adertje wordt dicht ‘geschroeid’, dit wordt vervolgens door het lichaam verder opgeruimd. De bruine kleur van het pigmentvlekje wordt zodanig opgewarmd dat er in de dag na de behandeling een vlieskorstje ontstaat, welke na ca. een week hersteld en het pigmentvlekje is opgelicht of verdwenen.

 

Aantal behandelingen

Afhankelijk van de ernst en de hoeveelheid verkleuringen in de huid, zijn er gemiddeld 1 – 3 behandelingen met een tussenpoze van 4 weken nodig voor een optimaal resultaat.
Het is altijd mogelijk dat zich nieuwe verwijde bloedvaatjes voordoen. Indien gewenst, kan de behandeling herhaald worden.

Maak een afspraak bij IMPROVE

Wilt u weten of lichtlasertherapie een oplossing kan bieden voor uw huid? Maak dan een afspraak bij IMPROVE voor een vrijblijvende intake. Tijdens dit gesprek wordt u persoonlijk geadviseerd en uitvoerig geïnformeerd over de behandelmogelijkheden.